202402 Geliefd Kraamzorg Website Header blok wit 2

“Ik mis je warme lijfje, ik mis je hele bestaan. Helaas moesten we jou veel te vroeg laten gaan”

Tak roze

Wat als het even anders loopt…

Jullie hebben zo uitgekeken naar de komst van jullie baby, jullie zijn ouders geworden en jij als moeder bent nu ook kraamvrouw alleen zonder levend kindje. Jullie zullen vast trots zijn en vol liefde voor dit kleine kindje.

Het verlies van een baby is een moeilijk en heel verdrietig moment, je kunt ook boos zijn of je verward voelen, al die emoties mogen er zijn.

Misschien twijfel je of je kraamzorg wilt maar weet dat je daar als kraamvrouw recht op hebt als je meer dan 18 weken zwanger bent geweest. Op hoeveel uur je recht hebt, verschilt per zorgverzekeraar en polis. Je kan hiervoor het beste contact opnemen met je zorgverzekering. Wanneer een kindje stil geboren wordt, krijg je wel iets minder uren kraamzorg dan normaal. De reden is dat een deel van de uren vervallen zoals voorlichting van de baby en begeleiding bij borst of flesvoeding.

Of je in deze periode hulp en ondersteuning wilt van een kraamverzorgende dat bepaal je zelf. Wil je kraamzorg van mij ontvangen, neem gerust contact met mij op.

Werkzaamheden kraamverzorgende

Naast al het verdriet is het ook nodig dat er controles uitgevoerd worden bij jou als kraamvrouw, want het is belangrijk dat het lichamelijk goed met je gaat.
In de eerste week na de geboorte van jullie kindje ben ik er voor jullie, zal een luisterend oor zijn, schenk ik ook aandacht aan de eventuele andere kinderen in jullie gezin. Naast de dagelijkse controles bij de kraamvrouw zorg ik ook voor huishoudelijk taken, verzorging van de maaltijden, vang de eventuele visite op en word er een speciaal boek bijgehouden.

In de kraamweek zullen alle controles van jou als kraamvrouw in een online zorgdossier genoteerd worden,  je krijgt een eigen cliëntenportaal waar je inzicht hebt in allerlei gegevens. Hiernaast heb ik ook een uniek ontworpen kraamzorgboek na verlies.

geliefd kraamzorg bol creme
eveline de vos kraamzorg
geliefd kraamzorg bol creme
kraamzorgboek verlies

Het kraamzorgboek na verlies

In 2023 heb ik samen met Melanie van Faith Lifeline een kraamzorgboek na verlies ontwikkeld. We hebben hier heel veel aandacht, liefde en tijd aan besteed om het een zo compleet mogelijk boek te maken met eigentijdse kleuren. Ik hoop dan ook van harte dat dit voor ouders een kleine troost mag zijn. Diverse zorgprofessionals hebben dit boekje gelezen en tips en adviezen gegeven met betrekking tot de invulling. Ruth van den IJssel (van Ima afscheidszorg en Steunpunt Nova) heeft inhoudelijk een grote bijdrage geleverd aan dit kraamzorgboek zodat het boekje zo kloppend mogelijk is.

Het kraamzorgboek na verlies bevat praktische informatie voor jou als kraamvrouw maar ook voor jullie overleden kindje. In dit boek zijn speciale bladzijdes gemaakt die jullie als ouders in kunnen vullen, elke dag heeft twee pagina’s waar belangrijke informatie maar ook bijzondere herinneringen ingevuld kunnen worden. Er staan gedichten in en is er de mogelijkheid om een afdrukje van zijn/ haar voetje erin te zetten. Zo wordt het een speciaal invulboekje om later nog eens terug te kunnen kijken. Het boek kan door jullie als ouders maar ook samen met de kraamverzorgende ingevuld worden.

Ben je verloskundige, kraamverzorgende, zorgprofessional of ouders van een stil geboren kindje dan kan je dit kraamzorgboek na verlies via de webshop bestellen.

wit202403 Geliefd Kraamzorg Website Recensies blok 04
202402 Geliefd Kraamzorg Website Recensies blok 03 1

Recensies

Tak creme