Inschrijven bij
Geliefd Kraamzorg

Wat leuk dat je overweegt om je bij Geliefd Kraamzorg in te schrijven! Op deze pagina vertel ik je graag hoe dit in zijn werk gaat en waar je recht op hebt. De kraamzorg vanuit Geliefd Kraamzorg wordt vergoed door alle zorgverzekeringen.

geliefd kraamzorg bol creme
geliefd kraamzorg 90

Inschrijven voor kraamzorg

Wil je je inschrijven bij Geliefd Kraamzorg? Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier.

Je ontvangt altijd een mail (binnen één week) of ik rond de uitgerekende datum zorg bij jullie kan leveren. Heb ik plek rond de uitgerekende datum dan zal ik de inschrijving accepteren en heb je nog enkele dagen wettelijke bedenktijd. Na deze bedenktijd is de aanmelding officieel.

Om goede zorg te kunnen leveren staat ik, Eveline, geregistreerd bij Kenniscentrum kraamzorg (kckz). Dit is een kwaliteitsregister die bewaakt dat iedere zorgverlener goed is opgeleid en diverse bijscholingen volgt.

Per maand werkt ik bij één gezin om zo goed mogelijke zorg te kunnen leveren. Soms moet er zorg geleverd worden bij twee gezinnen tegelijk, hierdoor kan het zijn dat je mogelijk iets minder uren zorg krijgt dan waar je in eerste instantie recht op hebt. 

Als zzp’er kan het voorkomen dat door overmacht geen zorg geleverd kan worden, door contact met diverse zzp’ers in de regio zal de zorg overgenomen kunnen worden zodat jullie verzekerd zijn van zorg.

wit202402 Geliefd Kraamzorg Website Recensies blok 01

Recensies

Tak creme
wit202403 Geliefd Kraamzorg Website Recensies blok 04
202402 Geliefd Kraamzorg Website Recensies blok 03 1

HOE ZIT HET MET DE VERGOEDING VAN DE KRAAMZORG?

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Daarnaast betaal je een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage per uur. In 2024 is dit € 5,10 per uur. Als jullie aanvullend verzekerd zijn, is de kans groot dat jullie deze bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. Er wordt gedacht dat er extra kosten verbonden zijn aan kraamzorg verleend door een zzp’er, echter is dat een misverstand. Er zijn geen extra kosten verbonden aan zorg door Geliefd kraamzorg ten opzichte van kraamcentra.

Aan de hand van het landelijk indicatie protocol wordt de behoefte aan zorg vast gesteld. Zo krijg je het aantal zorguren op maat. Bij borstvoeding heb je recht op 49 uur en bij flesvoeding is dat 45 uur, verdeeld over 8 dagen.

Ook de vergoeding voor een lactatiekundige kan in het aanvullende pakket zijn opgenomen. Het is goed om hierover de polis van je zorgverzekering na te kijken.

Vanuit het online zorgdossier kan Geliefd Kraamzorg direct factureren naar de zorgverzekering.

voetjes footer

Vergoeding

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basispakket van de zorgverzekering. De eigen bijdrage die je moet betalen is afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering.

202410 Geliefd Kraamzorg voetjes creme roze bol

Declaratie

Kraamzorg van Geliefd kraamzorg kan net als bij andere kraambureaus gedeclareerd worden bij de zorgverzekering. Het is afhankelijk per verzekering of je dit zelf moet doen of dat Geliefd kraamzorg dit doet.

voetjes footer

Uren

Bij borstvoeding heb je recht op 49 uur kraamzorg. Bij kunstvoeding heb je recht op 45 uur kraamzorg. Eventuele ziekenhuis opnames worden in mindering gebracht op het aantal uren.

202410 Geliefd Kraamzorg voetjes creme roze bol

Flexibiliteit

Soms is het noodzakelijk dat er meer uren of dagen kraamzorg nodig zijn. Dit gaat in overleg met de verloskundige.

beige ronding